Cape coast - Reisverslag uit Accra, Ghana van Cindy Brabans - WaarBenJij.nu Cape coast - Reisverslag uit Accra, Ghana van Cindy Brabans - WaarBenJij.nu

Cape coast

Blijf op de hoogte en volg Cindy

09 November 2007 | Ghana, Accra

Heeeeej België,

Nog maar eens een verslagske vanuit het nog hetere Ghana dan de eerste maand! ’s Avonds is het hier vrij fris, maar in de namiddag…Pfffft, is het hier bijna niet uit te houden. Drinken doe je hier met liters, maar paar minuten later zweet je dat al uit!

Deze week hadden we ons weekje verlof omdat de ouders van Linde hier waren. De eerste dagen hebben we nog een stukje van de omgeving hier gezien. Maandag zijn we op eigen houtje naar een dorpje gegaan waar de mensen leven van het ‘weven’. Heel interessant om het weven eens van dichtbij te bekijken. Die mensen doen dat zo snel…Niet te doen! Zelfs kinderen, die eigenlijk op school zouden moeten zitten, zie je daar weven tegen een snel tempo.

Dinsdag zijn we naar Ho gegaan. Daar hebben we ons eens een keertje goed laten gaan…Zalige pizza gegeten en gewinkeld! Het was wel eens leuk om zo in een ander dorpje te komen dan Kpando…Toen we daar aankwamen, waren we helemaal overdonderd door het feit dat er verkeerslichten waren! Verkeerslichten…Wat bij ons (in België) zo voor de hand ligt, is hier niet vanzelfsprekend. We zijn verschillende keren ene moeten gaan drinken omdat het daar zo heet was!
Ahjah…Nog iets vergeten te vertellen. Vandaag dus ook voor de eerste keer in een ‘trotro’ gezeten! Viel eigenlijk heel goed mee…Had het erger verwacht. Het busje rammelde wat en het deed geen deugd aan de ‘poepen’, maar we zijn er toch heelhuids geraakt.
’s Avonds hebben we besloten om de volgende dag eventjes niets te doen en om donderdagmorgen te vertrekken naar Accra.

Donderdagmorgen, om 3.45u, ging onze wekker af…Tijd om op te staan en te vertrekken naar Accra! Deze keer gingen we met de STC bus wat toch een stukje comfortabeler was dan de ‘trotro’. Om jullie een idee te geven van hoe de bus eruit ziet: een oude, versleten bus van bij ons! De busrit duurde exact 4uur…Onze ‘poepen’ hebben het weer kunnen aanvoelen sne! Van Accra zelf hebben we niet veel kunnen zien…Alles was er ZO hectisch! Precies Antwerpen, maar dan nog 10 keer erger! Dat gaat varen als we terug thuis zijn, die drukte…Ik ben dat echt niet meer gewoon. We hebben daar heel lang in de file moeten staan…FILE! Jaja, dat heb je hier ook!
Vanuit Accra zijn we vertrokken naar Cape Coast…We wilden absoluut het slavenfort van Cape Coast gaan bezichtigen! Dat was echt de moeite…Zoveel mannen en vrouwen die er jaren als slaaf hebben moeten werken…Er waren 1000 mannenslaven en 300 vrouwenslaven! De vrouwen hadden 2 kamers, wat dus wil zeggen dat er 150 vrouwen in een kamertje moesten slapen, plassen, wassen,…Ze zaten daar 6 weken opgesloten! De mannen daarentegen hadden 5 kamers, wat dus wil zeggen dat zij met 200 in een kamer opgesloten waren…We hebben die kamers gezien…Groter als een normale living waren deze niet, absoluut niet! De gids die we hadden vertelde alles zo intens alsof hij er zelf bij was geweest…We konden ons alles heel goed voorstellen, wat het niet gemakkelijk maakte! Je kan er echt niet bij dat die mensen jaren in zo’n omstandigheden hebben moeten leven…Verschrikkelijk!

Na de rondleiding hebben we ons weer eens goed kunnen laten gaan…In de winkeltjes! Ik en Linde hebben ons supergoed geamuseerd met af te dingen!
Hierna hebben we een lekker sandwichke gegeten…Was precies een smoske! Na het eten zijn we gaan wandelen op het ozo mooie strand van Cape Coast…Niet dus! Daar was precies een bom ontploft…Zoveel vuil, niet normaal sne! Jakkie! Maar toch, we hebben het niet aan ons hartje laten komen…We hebben daar onze kleren uitgeschoten en een zwemmeke gedaan in de wilde zee! Als je niet oppastte, trok die je zo mee de diepte in…Daarna hebben we ons een proper plaatsje uitgekozen en wat in de zon gelegen! ZALIG!

Zaterdag zijn we op ons gemak terug naar Kpando vertrokken…Tegen half 11 zijn we terug vertrokken naar Accra, tegen 4 uur vertrokken naar Kpando en tegen half 9 waren we terug thuis! Deed toch wel deugd om terug ‘thuis’ te zijn!

Deze week staan we weer in de school van Agbenoxoe…We gaan er lesgeven en ook de luikjes wat opvrolijken door er een mooi kleurtje op te zetten!

Tot het volgende verslagske!

Dikke kus,
Cindy

• 09 November 2007 - 11:59

Papa:

hey cindy, hier is alles nog goed behalve het weer. er is hier een storm bezig met veel water en rukwinden. het is er ook koud bij, maar voor de rest is alles ok. het is weeral plezierig om u verslagen te lezen en te ondervinden dat jullie het heel goed ervaren, doe zo voort, maar zij wel heel voorzichtig.

dikke kussen
    papa

• 09 November 2007 - 12:09

Piki :

En wij zullen uwe pa wel in de gaten houden. Voila nu is Cindy weer gerust :-)
    Amuseer je daar nog wat

Groeten
    Piki

• 09 November 2007 - 14:29

Mama:

Hallo Cindy,hier alles goed,behalve tweer zoals papa al zei.En tis voor thele weekend zoon weer,bah.Tzal daar wel beter zijn é.Toch fijn als ik weer zoon mailtje lees,van hoe je het zo naar je zin hebt,tof.Maak er nog fijne weken van.Toedeloe!!!
    Groetjes aan iedereen.
    Jouw mamieke

• 09 November 2007 - 14:44

Nancy(werk Ma):

Hey Cindy,allee tweer is er ginder dan wa beter als hier.Geniet er maar van want de regen en de kou ben je zo rap ni gewoon zenne. Nog veel plezier ginder en profiteer er mor van grtjes Nancke

• 09 November 2007 - 19:32

Ingrid:

Cindy,
    Het is bijna om bang van te krijgen maar je voelt je daar echt helemaal thuis hé. Alles lijkt zo alsof je daar al jaren woont ... ni gewooon !
    Ik bewonder je want zelf zou ik dat niet volhouden ... zolang weg van dat apenlandje hier (en je weet hoeveel ik van goed weer hou hé).
    Stuur je nog een paar fotokes ? Cindy in de klas, Cindy aan het strand, Cindy schilderen ... zal ik toch maar komen helpen ? :-)
    Geniet er in ieder geval nog van !!!
    Dikke kus

• 10 November 2007 - 14:33

Karen:

Hey Cindy,

Wat is het telkens weer tof om al je belevenissen te lezen! Voor een paar minuten kunnen we even meegaan in jou geweldige ervaringen. Ik kijk alweer uit naar je volgende verslag! Doe dat daar nog goed eh!

Lieve groetjes, Karen.

• 13 November 2007 - 08:05

Tiffany:

Hey Cindy !

Ik ben blij dat je het zo goed hebt daar !
    Hier gaat ook alles goed zenne :) Beleef een leuke tijd op school héhé ! Zijn op creastage geweest wat echt heeeel goed meeviel en we hebben onze eerste examens gehad ! Das natuurlijk minder leuk maarja !

Ik hoop dat je je nog heel goed gaat amuzeren !

Groetjes van ons mama hiere héhé !

x x x
    Tiffany